Brisanjem salona uklanjaš ga za sebe i cijeli svoj tim. To može uraditi samo Vlasnik i ne može se poništiti u aplikaciji.
Prije nego što počnete
- Ti si Vlasnik salona.
- Pretplata salona je otkazana. Pretplata koja je aktivna, u probnom periodu ili dospjela blokira brisanje, osim ako je već postavljena da se otkaže na kraju perioda. Pogledaj Otkaži ili reaktiviraj pretplatu.
Želiš da salon nastavi raditi bez tebe? Umjesto brisanja prenesi vlasništvo. Pogledaj Prenesi vlasništvo nad salonom.
- 1
Korak 1 od 3
Otkaži pretplatu
Idi na Postavke › Plan i naplata i otkaži pretplatu. Traka zatim prikazuje Pretplata ističe s datumom završetka.
- 2
Korak 2 od 3
Otvori Zonu opasnosti
Idi na Postavke › Zona opasnosti.
- 3
Korak 3 od 3
Obriši salon
Na kartici Obriši salon klikni Obriši. Pročitaj potvrdu u kojoj je naveden naziv tvog salona i potvrdi.
Vidjet ćete:Pojavljuje se Salon obrisan i vodi te na Pregled. Salon se više ne prikazuje ni tebi ni tvom timu.
Obriši salon u nacrtu
Nacrt je salon koji nikada nije dobio plan. Na stranici Pregled prikazuje oznaku Nacrt. Nacrti nemaju pretplatu, pa ih možeš odmah obrisati:
- Na stranici Pregled otvori meni ⋯ nacrta.
- Klikni Obriši.
Brisanje nacrta sa stranice Pregled dešava se odmah, bez koraka potvrde.
Ako nešto ne radi kako treba
Nije moguće obrisati salon s aktivnom pretplatom
Pretplata je i dalje aktivna, u probnom periodu ili dospjela. Otkaži je u Postavke › Plan i naplata, pa pokušaj ponovo.
Ja sam Super administrator i vidim Obriši salon
Nemoj to koristiti. Samo Vlasnik može obrisati salon. Ako klikneš, Softalon umjesto toga tebe uklanja iz salona, isto kao da si ga napustio. Zamoli Vlasnika da obriše salon.
Česta pitanja
Gube pristup salonu. To ne utiče na njihove Softalon naloge ni na druge salone.